Rohlíková směs - RETRO PEČIVO
Detailní popis produktu
Stačí přidat olej, nebo sádlo a voda, dle přiloženého receptu.
Před samotným pečením po nakynutí doporučujeme potřít vodou, nejlépe sádlem a posypat mákem, sezamem, nebo tím co máte rádi. :-)
Obsah:
sušené podmáslí, ječná sladová mouka
Benefity:
Sušené podmáslí a ječná sladová mouka vylepšují nutriční hodnoty.
Podmáslí obsahuje minimum tuku. Mléčné výroky jsou totiž velice hodnotné, lidské tělo z nich dokáže zpracovat až 85%. Obsahuje i mnoho vápníku, dále lecitin který udržuje náš mozek v kondici, a v podmáslí se ho nachází dokonce 2x více než v plnotučném mléce.
A mléčný cukr je ideálním dodavatelem energie s dlouhodobým efektem, napomáhá trávení a podporuje vstřebávání minerálních látek vápníku a hořčíku.
Ječná sladová mouka dodává výrobků krásnou karamelovou barvu kůrky a dává výrobkům lehce sladovou, příjemnou chuť.
Obilné slady jsou vlastně naklíčená a různě upravená obilná zrna. Sladování se provádí proto, aby se rozštěpily v zrnu uložené polysacharidy na jednoduché sacharidy, které jsou tak zároveň i lépe stravitelné.
Doporučení:
Do směsi přidávejte minimálně 4% sádla či jakéhokoli jiného tuku. Čím více, tím lépe.