Dalamánek
Detailní popis produktu
Stačí přidat olej, nebo sádlo a voda, dle přiloženého receptu.
Obsah:
pšeničná mouka, vysoký podíl pšeničných otrub a trhanky, směs ječných a žitných sladů, slunečnicové semínko, lněné semínko, kmín, ječný karamelový slad, žitný a ječný pražený slad
Benefity:
Pšeničné otruby a trhanka jsou výborným zdrojem přírodní vlákniny, které je v naší stravě stále nedostatek, a to má bohužel vliv na naše zdraví a vznik tzv. civilizačních chorob.
Vláknina má také schopnost vázat vodu, která se v hotovém výrobku postupně uvolňuje a udržuje ho tak déle čerstvý.
Ječný karamelový slad, v kombinaci s žitným a ječným praženým sladem, výrobkům dodává krásnou karamelovou barvu střídky a dává výrobků lehce nasládlou, příjemnou chuť.
Tyto slady jsou vlastně naklíčená a různě upražená obilná zrna (ječmen a žito).
Sladování se provádí proto, aby se rozštěpily v zrnu uložené polysacharidy na jednoduché sacharidy, které jsou vhodné ke kvašení, ale jsou tak zároveň i lépe stravitelné.
Slunečnicová semínka jsou velmi výživná díky vysokému obsahu bílkovin a tuků.
Obsahují totiž 49 % tuků, z nichž se vyrábí výborný kuchyňský olej, 23 % proteinů (podobně jako maso) a jen 8 % sacharidů.
Neobsahují skoro žádný vitamin A ani C, ale jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu E (více ho mají jen mandle) a vitaminu B1 (více je jen v pivovarských kvasnicích).
Také jsou velmi bohatá na hořčík, železo (7 mg/100 g, tedy stejné množství jako v čočce), vápník a fosfor.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.